Bel: (085) 20 14 802

Scheiden na de skivakantie

De vakantie is weer voorbij. Iedereen is weer opgeladen, vol energie om een nieuw jaar met uitdagingen tegemoet te gaan. Toch? Helaas, voor sommigen is de vakantie het begin van het einde. Het einde van een langdurige relatie of een huwelijk.

onderzoek

Hoe komt het dat er na de vakantie een piek is te zien in het aantal echtscheidingen? De Universiteit van Washington heeft daar onderzoek naar gedaan. In november en december gaan de minste mensen uit elkaar. Ook na de voorjaarsvakantie en na Valentijnsdag zijn er veel breuken die niet gelijmd kunnen worden, met een piek van echtscheidingen in maart als gevolg. Dit zou te maken hebben met de 'verbroken belofte-theorie'. Voor hun verlof zijn stelletjes nog positief over de toekomst samen, maar na lange tijd samen te hebben doorgebracht of na een periode van vakantiestress zijn ze minder gelukkig.

Sociologe Julie Brines en promovendus Brian Serafini leverden voor het eerst kwantitatief bewijs voor een seizoensgebonden, halfjaarlijks patroon van echtscheidingsaanvragen. De wetenschappers vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Het onderzoek is van augustus 2016. Doordat ook cijfers van voor de crisis in het onderzoek zijn meegenomen, werd duidelijk dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen.

verwachtingen

“Mensen hebben de neiging om de vakantie tegemoet te zien met stijgende verwachtingen, ongeacht de teleurstellingen ze misschien hebben gehad in de afgelopen jaren," zei Brines. "Het zijn periodes in het jaar wanneer er geanticipeerd wordt op de mogelijkheid voor een nieuw begin, een nieuwe start, iets anders, een overgang naar een nieuwe periode van het leven. Het is als een cyclus van optimisme, in zekere zin.

”Maar vakanties zijn ook emotioneel geladen en stressvol voor vele paren en scheuren in een huwelijk kunnen erdoor worden blootgesteld. Het consistent patroon in aanvragen, zo stellen de onderzoekers, weerspiegelt de ontgoocheling die ongelukkige echtgenoten voelen wanneer de vakantiedagen niet voldoet aan de verwachtingen. Zij zullen dan besluiten het dossier voor echtscheiding in te dienen in augustus, na de vakantie en voordat de kinderen weer naar school gaan.

Test

Test OP

 

 

 
 

Offerte aanvragen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Inkomen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Offerte van een specialist over

Invalid Input

Gegevens over de opdracht

Invalid Input

Ontvang gratis het E-Book "Wij gaan scheiden en wat nu" met waardevolle tips om uw scheiding goed te regelen

Over Scheidingsnetwerk
Scheidingsnetwerk hanteert ALL-IN tarieven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan Wij regelen uw scheiding al vanaf € 92,00 per persoon, inclusief persoonlijk advies van onze scheidingsspecialisten en kosten voor de advocaat en de rechtbank en het convenant.
Contact
Scheidingsnetwerk kunt u bereiken per e-mail:
of telefonisch: (085) 20 14 802